Wij weten bij Ko dat het aanbieden van een rijke speelomgeving met mooi en vooral ook natuurlijk materiaal, kinderen uitnodigt om tot spel en ontwikkeling te komen.

Een fijne omgeving waar kinderen vrij kunnen spelen, zorgt ervoor dat al onze kleine onderzoekers, poppenmoeders, huttenbouwers en kunstenaars elke dag weer met heel veel plezier kunnen aan de slag kunnen. Ook bieden we uitdagende en creatieve activiteiten aan, zoals schilderen (met je handen in de verf!), lekkere koekjes bakken of zaadjes zaaien in de tuin.  Want spelen en ontdekken staat voor groeien en ontwikkelen met jezelf en de wereld om je heen. 

Buiten spelen

Vrijwel elke dag gaan we naar buiten bij Ko en ervaren we met de kinderen wat elke jaargetij te bieden heeft. Samen stampen in de plassen, bladeren gooien in de wind of de warme lente zon die kriebelt op je neus! Zowel voor de wat oudere kinderen als voor de baby’s biedt het buiten zijn bijzondere ervaringen voor alle zintuigen. In de heerlijke tuin is veel natuurlijk materiaal en wordt volop ontdekt en gespeeld; met de handen in het zand of springen van een boomstronk. Samen eropuit in de bolderkar, broodjes mee en picknicken in het Westerpark! 

Vieren                                                                                                                          

Bij Ko genieten de kinderen maar wij ook van al die bijzondere momenten waarop er gevierd mag worden zoals verjaardagen, seizoensfeesten, kerst, Sinterklaas en Pasen. Vieren doen we met aandacht, door te zingen, verhalen te lezen  en door samen de groep mooi te versieren. We houden van de letterlijk en figuurlijke slingers en kersen op de taart! Samen vieren verbindt, maakt blij en leert ons stil te staan bij bijzondere momenten.

Voor onze kleine grote mensen                                                             

We zien en weten bij Ko vanuit onze dagelijks praktijk, dat kinderen van drie jaar en ouder genieten van het uitgedaagd worden. We willen deze kinderen hierin graag zien en begeleiden, vandaar dat we bij Ko speciale 3+ activiteiten hebben ontwikkeld. Op gerichte momenten bieden we een klein groepje kinderen, een activiteit aan waarin ze de ruimte en begeleiding krijgen om net dat stapje verder te gaan.

Een dansjuf en een muzikant                                                                    

Bij Ko vinden we het leuk en belangrijk om kinderen kennis te laten maken allerlei vormen van muziek en beweging. Wat een plezier als kinderen samen met een heuse dansjuf mogen gaan dansen als vogels of als er een muzikant komt met een grote cello! Kinderen zijn vaak vol verwondering en laten zich ieder op hun eigen manier inspireren door al deze bewegingen en muzikale creativiteit. Ko werkt op regelmatig basis samen met Roosdansverhalen, Tuin van Rose en Memorabele Momenten (MEMO).