Zomaar een dag op een kinderdagverblijf in Amsterdam, hoe gaat dat in z'n werk? Bij Ko zijn we ons er elke dag van bewust dat we een hele mooie, leuke en uitdagende verantwoordelijke hebben om er voor elk kind een fijne dag van te maken. Een dag waar elk kind zich gezien weet, zich veilig voelt en mag ontdekken en spelen met momenten van even met en bij jezelf en momenten van samen genieten. 

Dagindeling

Kinderdagverblijf Ko is elke dag open van half acht 's
ochtend' s tot zes uur 's avonds. We werken bij Ko met een dagindeling 

om zo de kinderen een veilige en herkenbare structuur te bieden

Groepen

Kinderdagverblijf Ko biedt in haar pand in Amsterdam ruimte aan twee verticale groepen. Dat betekent dat de kinderen in de leeftijd van nul tot vier jaar bij elkaar in één groep zitten. Vier vaste pedagogisch medewerkers begeleiden elke dag de groepen

De eerste dagen

Bij Kinderdagverblijf Ko vinden we het heel belangrijk
dat we de tijd nemen om elkaar te leren kennen. Dit is de basis voor een fijne start bij Ko voor uw kind maar ook voor u als ouders! We bespreken daarom graag met u hoe we het wennen en de eerste dagen zo prettig mogelijk laten verlopen.

Activiteiten

 Wat is het mooi om elke dag weer te zien hoe elk kind bij Ko op zijn eigen manier de wereld ontdekt. Hoe het als vanzelf gaat bewegen, voelen, onderzoeken en zo gaat spelen met al het moois en leuks wat er te ontdekken valt.

 Kinderen laten in hun ontdekkingsreis, in hun spel zien wat hen beweegt en waar ze aan toe zijn. Wij mogen dit proces begeleiden en bieden ze hiervoor een rustige en veilige maar ook rijke speel en ontdek omgeving aan. Bij Ko maken we bewuste keuzes in de materialen en de activiteiten die we de kinderen aanbieden zodat elk kind op zijn unieke manier zichzelf  en de wereld om zich heen kan gaan verkennen.

Voeding

Bij Ko vinden we het belangrijk dat we de
kinderen verantwoorde, gezonde en gevarieerde voeding
aanbieding. We ervaren hoe leuk en leerzaam het is voor kinderen om
samen met elkaar te eten, soms nieuwe dingen te proberen en vooral ook met plezier te eten. lees meer over onze voeding.